"Vain is the word of the philosopher who does not heal any suffering."
― EpicurusMijn naam is Joeri en ik ben een stapelaar die van het mbo naar het hoger onderwijs is doorgegroeid. Heden ben ik als docent werkzaam aan de Hogeschool Rotterdam bij de opleiding Social Work, waar ik zelf in het verleden ook een opleiding heb afgerond. Daarnaast geef ik filosofieles aan kinderen bij Rotterdam Vakmanstad.

Eerder heb ik een aantal jaar in de hulpverlening gewerkt en zowel betaald als vrijwillig sociaalmaatschappelijke ondersteuning geboden aan mensen.

Naast deze bezigheden probeer ik de wereld te verbeteren door filosofie in te zetten als instrument om kennisvermeerdering te bewerkstelligen, als kritisch en emancipatoir middel te gebruiken en als therapeutische praxis in te zetten. In die hoedanigheid geef ik geregeld lezingen, presentaties en organiseer ik andere bijeenkomsten voor filosofische inzichtsvergaring en dialoog.  Zo organiseer ik bijvoorbeeld filosofisch cafés en doe ik filosofische gespreksvoering in de gevangenis en op andere plekken.

Ook heb ik mij aangesloten bij de internationale beweging Effective Altruism. 

Dit is een beweging die draait om de vraag hoe we beter goed kunnen doen. In de poging daar een antwoord op te geven maken Effectief Altruïsten gebruik van rationaliteit en wetenschappelijk bewijs om te achterhalen hoe we een zo groot mogelijke, positieve sociale impact kunnen hebben met de ons beschikbare tijd en middelen. Voor deze organisatie organiseer ik informele bijeenkomsten, lees- en discussieavonden en presentaties in en buiten Rotterdam.